Lilypie Kids Birthday tickers
sisters, do you think that a prince of deen will marry you while you just sit in front of your laptop, busy updating your status about marrying a righteous man or sharing almost all of Irma Hasmie's marriage photos and saying how lucky she is to become a wife of a great man? Will a prince of deen look for you just because of your splendid poem about marriage, your 'surat-buat-calon-suami' entries or your 'menanti-bakal-imamku-dunia-akhirat' status?

Friday, July 2, 2010

tag lagi !

Assalamualaikum. hello :) ninamazda tag hani lagi ! heee jadi, marilah kite same2 buat tag ni yeahh. nk update blog nih. tapi xde mood nk menulis sgt. hari2 hani update blog kan kan. cite tah pape pun hani tulis. heee ape2 je lah. ok, jom jom !


1. apa nama blog & kenapa letak nama tu

- warna warni pelangi hanny. :)
ntahla, dulu hani letak nama lady captain sbb hani suke pggl encik kekasih dgn panggilan captain tu. ermmm. ala, bila kita pggl n sebut selalu kan kira mcm doa. insyaAllah klau ade rezeki, ade lah :) ok, warna warni pelangi hanny sebab hani suka tgk kaler pelangi y cantik. lepastu, dlm hidup kita ni kn mcm2 warna kehidupan y akan kita lalui. so, dari situ la hani dpt idea ni. sbnrnye, secara tak sengaja dpt idea warna warni pelangi hannny ni :P


2. apa url blog anda & dari mana datangnya
- www.hannymaness.blogspot.com. ermm hanny nama sy. maness tu pulak sebab hani = honey. honey = madu. madu = maness. so jadilah hannymaness ! :)))


3.apa method penulisan anda?
- hani tulis mcm2. ape yg hani rasa nk tulis hani akan tulis. tp kebanyakan entry dlm blog hani ni, hani tulis tentang perjalanan cinta khairul-hani & jugak perjalanan hidup hani sbg seorg anak, student & hamba di muka bumi Allah ni :).


4.pernah terasa nak hapuskan blog anda tak ? kenapa?
-yeap ! pernah ! banyak kali pernah terfikir nak delete blog nih. sebabnya, ade org y takpuas hati bila baca blog hani. mcm2 lah y mereka ckp. klau org y tak kenal hani, bole dimaafkan lagi. tp ni org yg satu masa dulu dialah org y paling paling rapat dgn hani. tp sebabkan rasa PHD y melampau, mcm2 dia kutuk hani, mcm2 dia ckp psl hani. tp bila fikir balik, xde gunanya nk ikut rentak mereka y byk rasa hasad dengki tu. hidup tak kemana mana pun. klau kita delete, lagi dia suka. dia ingat kita termakan dengan kutukan dia tuh. well ppl, dont simply judge me if u dont know me. hani sendiri masih nk kenal diri hani, so ape cite kaw y nk judge sayee pulak kan! *huh!emo lak :D*


5.pernah ahli keluarga anda baca blog anda?
- setakat y hani tahu, ade. dua org adik spupu hani. najah n najla. tp ade jea ahli keluarga y baca, then kutuk hani tak hengat. biarkan mereka. hani tak jadi ape2 bila dikutuk orang. terima kasih sbb menambahkan pahala hani :)


6.apakah perasaan anda bila ada org kata blog anda buruk sedangkan ada yg kata cantik ?
- haani rasa kan. setakat ni takde lagi y ckp blog hani buruk. hehe. tapi taktaw la klau dia cakap dlm hati ke kan. hikhik. blog hani biase jea. tgklah, hitam je. mana ade background segala. lagipun hani tulis blog bukan sebab nk masuk pertandingan blog sape paling cantik kan kan :D:D


7.bila blog anda diberanakkan ?
-hani tak ingat tarikh y sebenarnye. tp klau tak silap hani december 2008 kot.masa tu hani terikut ikut dgn kawan2 skola y ade blog. tp hani taktaw nk tulis ape kt blog hani ni. entry mula2 sgtla kebudak budakan. haha. dala panjang, banyak mengarott lak tuh. mual tekak bila baca semula. HAHA :PP


8.siapa org pertama yg tahu anda ada blog ?
entahh yea, hani pun tak tahu. heee. encik kekasih tahu pun masa tahun lepas kot. masa hani btau kat dia, dia buat tak kisah n tak layan jea.. cehh ! geram betul :P
dia takde baca sgt pun tp sejak dia kerja nih, tiap2 hari dia baca blog hani. siap bg komen lagi wlaupun kdg2 komen dia buat hani rase mcm nk picit2 je hidung dia ! hehe. :D:D


9.apa perasaan anda bila org mengatakan blog anda di campus ?
- ngeeee. buat biase sudeyyyy. alahaii, hani byk kali kena sindir kot dgn 'MEREKA' tuh. tp hani buat2 tak kisah jeaa. blog hani kan, so suka hati hani lah nk tulis ape. hani bukan pelajar terbaik bahasa melayu masa kt skola dulu. hani tak pndai nk karang ayat yg terlalu manis wlaupun si pengarang ni seorg y sangat manis. HAHA sile muntah ! :P kdg2 hani try gak tulis cm jiwangs, tp bercampur aduk dgn perkataan tah pape. lagi pulak dah dpt amaran dari encik kekasih. "jangan tulis jiwang2" ahaha. :PP
*ade yg tahu sape meraka tu kan kan. klau taktahu n nak tahu bole tny hani* :)


10.sila senaraikan 5-10 nama utk di tag
hehehe nak senaraikan mmg senang. tp dorg nk buat agak susah lah sebab masing2 bz kan. tp takpe. hani list kan jugak :)

- mrs. sabiq
- kak nana
- mrs. aliff
- farah zamri
- mrs. haffizal haniff
- mrs.zainal
- mrs adham




DONE ! =)

3 comments:

cik zatil said...

terima kasih tag akak
doakan akak tabah
menjawab tag..

ahaks! :)

hanny maness said...

hikhik. sila jawab ye kakak comel !
klau tak jawab, hani denda :P

farah zamri said...

haha kene tag pulak dah!
insyaAllah i'll do it..
baru balik from muar..
fuh!letih men-drive..