Lilypie Kids Birthday tickers
sisters, do you think that a prince of deen will marry you while you just sit in front of your laptop, busy updating your status about marrying a righteous man or sharing almost all of Irma Hasmie's marriage photos and saying how lucky she is to become a wife of a great man? Will a prince of deen look for you just because of your splendid poem about marriage, your 'surat-buat-calon-suami' entries or your 'menanti-bakal-imamku-dunia-akhirat' status?

Sunday, May 29, 2011

Ini kisah dua tahun yang lalu =)




Assalamualaikum :) haiiii hello.. eheee. hari ni hani nak cerita sikit kisah 2 tahun lepas. cerita hani masuk mmu. ^__^ tadi hani g melaka jap. nak uruskan pasal hostel untuk buat access card & ambik kunci bilik. tapi .. buat penattttt je pergi tauuuu.kena datang esok sebab tadi management dok busy uruskan budak2 intake baru.


hari ni junior masuk mmu. wahhh tetibe teringat kenangan 2 tahun dulu. rinduuu pulakkk. tapi sebelum tu, meh hani tunjuk hostel baru hani =)



ni hani google je. kalau nak tengok betul2, sila lah ke bukit beruang ye. heee. hani tinggal tingkat 7 :)


okayyy, tinggalkan cerita hostel tu dulu. mana nak mula yeee.. ermmm... hani masuk mmu masa 9 jun 2009. kalau tak silap hani lahhh. masa datang2 je mmu, terus check nama. pastu pegi kat dewan, ambik apa2 yg patut. then ada sorang abg ni tanya kat hani



Abang senior : adik, adik dah ada tempat tinggal tak?

Hanny : ermmm.. ada. Sy apply hostel dah. Kenapa?

Abang senior : (senyum) dik, sekarang hostel under renovation. So, mmu da sediakan accommodation lain utk student. Kalau adik nak, adik pergi kat one stop center. Nanti dia bagi info.

Hanny : tapi, saya da apply hostel (degil :P)

Abang senior : takpe, nanti adik apply lagi next year ok?

Hanny : ouhh okayyyy :)




so bila dah abang tu cakap macam tu, hani pun pergi la cakap kat umi. bila dah dapat info pasal accomodation tu, hani , umi & ayah pun pergi lah. tempat tu nama dia watercity resort , bukit katil. masa dengar 'resort' tu, macam eksaited sesangattt. yela kan, memang mantap la dapat dok kat resort kotttt. haha.


so, kami pun mulak kan journey ke bukit katil. errr.., journey la sangat kannnn :P dari mmu ke bukit katil, lebih kurang 20-25 minit. depends pada traffic la time tu.


ni lah watercity yang SANGAT SCARY tuuuuuuu. sumpah takmo g sini lagi sampai bila2. huhuhu







tempat ni dah lama kena tinggal. takdapat CF pun tempat ni. mula2 tengok memang cantik. tapi bila dah duduk sini, memang scaryyyyy gila. haishhh. taknak ingat2 lagi dah. -.-"


so, sem pertama kat mmu, hani dok sini lah. dari bulan 6 sampai sebelum puasa. macam2 dah hani lalui kat sini. tapi.. kat entry ni hani nak cuma nak cerita 1st day kena tinggal je. ehehehe. segannnnnnn T________T




ni lobby watercity. kat sini lah kejadian memalukan tu berlaku. hehehe. sampai mati pun hani takkan lupaa.. :P


okay2. hani sampai watercity ni dalam pukul 1.00 petang. beratur panjang2 untuk ambik kunci bilik. masa tu macam2 lah fikir. macam mana nak pergi campus, dapat bilik dengan siapa, best ke bilik tu & bla bla bla :P


once dapat je kunci, hani pun terus pergi kat kereta. ambik beg yang banyak gila tu. beg baju, beg kasut, bantal, barang2 personal... dah macam nak pindah terus dahhh. bayangkannn lah, hani naik pajero, kat belakang tu penuh barang hani. muahahahah. padahal dok seminggu je. jumaat pas habis orientation tu terus balik. kalau tak cukup barang pun, umi bole je hantar. tapi, biasalah.. baru 1st time merasa kannnn. takut semua barang tak cukup. ehehehehe ^____^


so, dipendekkan cerita, hani pun masuk lah bilik tu. tetibe ada announcement. orang tu kata.. pukul 5 nanti students kena berkumpul lat lobby. ada taklimat sikit.


pukul 5 je terus hani turun dengan umi. ayah tido dalam kete sebab ayah tak sihat sangat masa tu. umi pun penat dah ke hulu ke hilir layan hani. huk3. umi sakit lutut sebenarnyaaa. tapi umi kuatkan diri jugak untuk hani. adeiii. terharuuuu sangat! T____T *kiteeeee sayangggggggggggggggg umi!*


okey3, balik pada cerita asal. heee. bila da sampai kat lobby tu, hani berkepit je dgn umi. takmaw bagi umi balik. eheheh. pastu tetibe, ada la sorang laki ni. pangkat pakcik laa. dia tengok je hani. hani segan, lagila hani pegang tangan umi kuat2. hik3. masa tu kat tengah2 lobby. kat situ memang ramai dah orang. tetibe pakcik tu kata kat hani macamni

"alalalala. macam nak nangis jeeee. bagi je la mak balikkk. jangan nangis2. kalau ada pape, pakcik ada. okay?"



wuwuwuwuwu. dala dia cakap kuatttt. lagi lah hani maluuuuu. terus nangis kat situ. hahaha. mula2 tahan2 jugak, tapi bila pakcik tu cakap macamtu, memang berderai terus air mata ni. muaahahahaha :P


hani peluk umi kuat2 sebab maluuuu . tah ape yang hani sedih sangat sampai nangis tersedu2 pun hani taktau. wakakakaka. bila tengok umi, umi senyum je. ehehehe. nampak sangat umi dah faham sangat perangai hani ni :P


hani memang macamni. bukan tak pernah kena tinggal dengan umi. umi tu keje dia bz sangat2. outstation merata. tapi, memang dah sejak azali lagiii. kalau nak pergi mana2 then kena tinggal dengan umi, memang terus nangis. ngeh3. tu sebab hani pergi mana pun, hani akan bawak kain batik umi. hihihi. dari kecik sampaiiiiii la sekarang ni. Ihikssssss :P



so, bila makin galak hani nangis, pakcik tu pun pujuk la memacam. at last, hani pun kena tinggalkan umi sebab nak pergi hall untuk taklimat minggu orientasi. masa hani pergi dewan tu, mata masih merah. kesat2 mata. kesat2 hidung. hihi. pastu, masa pakcik tu bagi ucapan, dia macam perli2 hani tawww. ngeh3. tak kisah la. yang penting masa tu hani tengah sedey gilaaaa. hehehe :P


so bila siap je taklimat tu, hani terus nak naik. tengok kereta umi ada lagi. terus pergi kat kete. salam umi. peluk umi. salam ayah. peluk ayah. nangis lagi. wakakakakaka tah pape je -.-"


tapi bila naik je atas, dah okayyy dah. :) ermmm... lagi 1 , pakcik yang hani mention kat atas tu, sebenarnya DIRECTOR OF STUDENT AFFAIRS DIVISON (STAD)

.


ehem! dia antara orang paling penting kat mmu tau. semua orang panggil dia encik zam. hani je sesuka hati panggil dia pakcik sampai sekarang. hahaha. mantap tak ? :P apa2pun, sedar tak sedar dah 2 tahun hani kat mmu melaka. dah nak habis dah diploma, insyaAllah =) sayang2 semua, doakan kejayaan hani kat sini ye. terima kasih baca cerita budak cengeng ni. hua3. maluuwwwwwww ^_____^ tata, assalamualaikum :)


1 comment:

zazushawl said...

haha..comelnyee kamu hani..smoge brjaye..