Lilypie Kids Birthday tickers
sisters, do you think that a prince of deen will marry you while you just sit in front of your laptop, busy updating your status about marrying a righteous man or sharing almost all of Irma Hasmie's marriage photos and saying how lucky she is to become a wife of a great man? Will a prince of deen look for you just because of your splendid poem about marriage, your 'surat-buat-calon-suami' entries or your 'menanti-bakal-imamku-dunia-akhirat' status?

Monday, July 18, 2011

Moist chocolate cake~ =)

Assalamualaikum. :) minggu lepas hani balik muar. sehari je. sedih :'( masa nak balik melaka semalam, rasa macam berat sangat vontot ni nak balik. cam melekat je kat rumah tu. sangat takpuas duduk rumah. masih rindu umi. tapi, gigihkan jugak hati ni sebab kena belajar kannnn.


Bila balik muar, hani rasa terbang semua tension yang ada. hani rasa tenang sangat. lantaklah dengan masalah yang sedang membelenggu kepala ni haa. dah tak fikir apa pun bila ada kat rumah. tapi bila balik je melaka, semua jadi serabut. ishhh. serius rasa macam nak angkut rumah letak kat melaka je.huhu -.-"


aiyoooo~ panjang la pulak bebelan jari jemari cik hanny ni :P nak cerita sikit ni. entry dari dapur cik hanny. hehe . bila balik muar, haruslah status bertukar ye. bukan student tapi HOUSEWIFE walaupun belum jadi wife orang lagi. hehe. nak jadi wife apanya, calon suami pun takde. verangan je lebih cik hanny ni. eh tapi serius, bila balik muar, memang jadi full time housewife oke . *future hubby yg tak diketahui sapa orangnya, sila bangga kerana bakal memiliki future wife seperti saya. ngeh3 :P*


semalam hani buat cake. chocolate cake =) hani buat sebab abang sepupu hani yang request.sebenarnya lama dah dia mintak. disebabkan dia ada kat muar semalam, so hani pun buatlah. :) so hani pun buat je lah. tapi sebelum tu, nak sorry sebab quality gambar tak bagus. ni tengah kumpul $$$ nak beli camera bagus sikit :)





ni lepas siap campur segala bahan yang ada. sebelum masuk oven, ambik gambar dulu ye. bukti hasil tangan sendiri. hikhik :D

bila dah keluar dari oven, baru perasan yang salah guna loyang. terguna yang besar pulak dah. tapi tak kisah la kan, yang penting menjadi. setakat ni, sepanjang berkecimpung dalam dunia pembakaran kek ni, sekali je tak jadi sebab mixer yang hani guna tu dia gila. terpaksa lah beli baruuuuuu . huhuhu.







ni pulak wajah bila dah siap bubuh topping & hias tah hape2. padahal takpayah hias pun sebenarnya. tapi saje gedik. bila makan, tak ambik pun love kecik2 tu. :D:D errr toppingg tu resepi sendiri jugak. hani tak minat sangat guna ready made cooking chocolate tu sebab rasa dia tak sedap & manis.








ni pulak dah siap pack. bawak balik melaka untuk housemate hani. Alhamdulillah, pujian diterima & siap mintak tempah untuk raya lagi tau. hihi. :))) dulu pun masa form 5 ada gak jual2 kek ni kat kawan. dorang pun suka! hihi. kalau nak tahu sedap atau tak, boleh la order. takpun... tanya je sape2 yang dah pernah rasa. hehe. gedik gila :D:D


okehh, sudah dulu ye. nanti sambung entry lain pulak. nak resepi ke? kalau ada yang nak, baru hani letak. hihi. boleh ? :P tata, Assalamualaikum =)


6 comments:

mojako_ila said...

nk resepi leh?hehehe

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

hani nk reseipi boleh x..akk nk buat utk abg ikhwan sempena anniversary we all huhuhu boleh x??

ZuRaNaI said...

nk resepi!!hiii

cik chinta said...

wahh..nk resepi

hanny maness said...

semua2 diatas... =) nak resepi ye. bole boleh. nanti hani buat entry okey :)

imsosinglegegurl said...

nk resepi...hehe..nk try wat la.. :P