Lilypie Kids Birthday tickers
sisters, do you think that a prince of deen will marry you while you just sit in front of your laptop, busy updating your status about marrying a righteous man or sharing almost all of Irma Hasmie's marriage photos and saying how lucky she is to become a wife of a great man? Will a prince of deen look for you just because of your splendid poem about marriage, your 'surat-buat-calon-suami' entries or your 'menanti-bakal-imamku-dunia-akhirat' status?

Thursday, October 13, 2011

sensitif ni...sensitif..



Assalamualaikum


hari ni, kita cerita pasal aurat ye. takde mood nak menulis panjang2. cuma, gambar dari google jelah yg boleh cerita. esok lusa kita cerita lagi pasal ni ye.


letak kecik je gambar ni.. berlipat2 dah tu kak oiii.. haihhh.. apa nak jadi dengan orang kita sekarang ni? saya x kan tulis "ape nak jadi orang melayu kita sekarang?" tp saya akan tulis "ape nak jadi dengan orang Islam sekarang?" .. mana malu mu wahai wanita? sedih tengok macam ni.. bila ditegur suruh tutup aurat, macam2 alasan yg diberi.. ermmm... semoga terbuka pintu hati kamu satu hari nanti. insyaAllah ameen.


ni pulak gambar artis malaysia. yg sorang bila dah pegang title miss J, makin terbukak semua benda yang patut di tutup. yg sorang lagi, bila pegang title isteri.. pun , makin terbukak semua benda yg sepatutnya dia bukak depan suami. kesian suami awakk.





Alhamdulillah.. anak siapa la ni ye. semoga sampai besar macam ni ye dik. sejuk perut ibu mengandung. jangan dah besar nanti tudung ke mana ape ke mana. akak doakan adik supaya terus macam ni .. jadi muslimah sejati. amin :)




:)



bila aurat dah jaga, yang lain2 pun kena jaga ye. wanita adalah perhiasan dunia & seindah hiasan adalah wanita yg solehah. jaga diri,jaga maruah.. yang penting jaga iman. :)


thanks for reading. bubbyeee :)

2 comments:

Ainul Hayat said...

Assalamualaikum Hani,

Wah...dah berwajah baru. nampak lebih matured. HEHEHEHE....sori akak dah lama tak dtg tgk blog hani...camne exam?

cik hanny^^ said...

waalaikumussalam kak :)


heheh. ye, wajah baru. dah besar dah hani kak. takbole nak macam budak2 sangat. hihi..


akak bz eh? perasan gak lama dah akak tak komen kat entry hani. hikhik .


exam okayy, Alhamdulillah. result pun dah dapat :)