Lilypie Kids Birthday tickers
sisters, do you think that a prince of deen will marry you while you just sit in front of your laptop, busy updating your status about marrying a righteous man or sharing almost all of Irma Hasmie's marriage photos and saying how lucky she is to become a wife of a great man? Will a prince of deen look for you just because of your splendid poem about marriage, your 'surat-buat-calon-suami' entries or your 'menanti-bakal-imamku-dunia-akhirat' status?

Sunday, January 8, 2012

novel review : akhirnya aku kahwin - herna diana





Assalamualaikum :) lama dah rasanya tak buat novel review kan. sy pun dah lama tak beli novel. busy + kekeringan $$. tapi haritu masa pergi jalan2 kat aeon bandaraya, masuk popular bookstore. banyak betul novel & buku yang best2 sekarang ni. sy sempat lah capai novel akhirnya aku kahwin & soal jawab bersama ustaz azhar idrus :)


dah baca tak novel ni? novel ni novel kedua daripada herna diana. dulu dia tulis novel cinta 3 suku. herna diana masih mengekalkan genre romantik komedi dalam penulisan beliau.


apa yang boleh sy katakan, novel ni memang best! kalau daripada 5 bintang, sy bagi 5 bintang setengah :p novel ni tak terlalu jiwang. sangat santai & kena dengan jiwa remaja.


bila baca novel ni. sy boleh ketawa, boleh menangis & boleh senyum lebar. cerita ni sweet & comel. mungkin ada kekurangan di sana sini. tapi sebagai orang yg suka membaca semua jenis buku & novel, sy rasa novel ni sangat sesuai untuk dibaca oleh semua. dalam novel ni takde lah adegan 18sx macam sesetengah novel. so, kalau difilemkan pun, takdelah timbul isu panas atas katil :p :p


ok, cukup sikit je lah review ye. kalau nak tahu lebih lanjut, sila lah baca sendiri. insyaAllah tak rugi beli :)


thanks for reading. salam




No comments: