Lilypie Kids Birthday tickers
sisters, do you think that a prince of deen will marry you while you just sit in front of your laptop, busy updating your status about marrying a righteous man or sharing almost all of Irma Hasmie's marriage photos and saying how lucky she is to become a wife of a great man? Will a prince of deen look for you just because of your splendid poem about marriage, your 'surat-buat-calon-suami' entries or your 'menanti-bakal-imamku-dunia-akhirat' status?

Sunday, June 17, 2012

Selamat Hari Bapa


Assalamualaikum

SELAMAT HARI BAPA kepada semua lelaki yang bergelar ayah,walid,daddy,bapak,baba,abah,papa ,abi & semua yang sewaktu dengannya.. 

selamat hari bapa jugak untuk bakal ayah kepada anak2ku.. haha :p


berbeza dengan ibu, kalau dengan ayah kita jarang sangat nak sebut "i love you" kat diorang kan.. seorang ayah pun sangat sukar menunjukkan kasih sayang seperti seorang ibu. jangan banding2kan kasih ibu dan ayah sebab, kalau mereka takde.. kamu pun takde..

mereka ada cara tersendiri untuk mendidik anak2 mereka. ada ayah yang garang, ada ayah yang lembut.. tapi matlamat mereka sama,, mahu mendidik kita menjadi anak yg soleh dan solehah.

tahun ni, tahun kedua hari bapa tanpa ucapan "selamat hari bapa" untuk ayah saya yang tersayang.. tahun lepas, masa tarikh ni.. ayah baru pergi seminggu tinggalkan saya selamanya.. tahun ni tahun kedua..






apa yang saya boleh cakap... kehidupan tanpa seorang lelaki bergelar ayah adalah sangat sukar. tambah lagi, saya anak last yang selalu dapat perhatian dari ayah.. bila hari2 saya berlalu tanpa kasih sayang ayah, kadang2 saya rasa kosong dan sunyi sangat. saya jeles tengok kawan2 saya bercerita pasal ayah masing2. 

saya jeles , tapi yang sebenar-benarnya.. saya rindu.. saya rindu kasih ayah. saya rindu kemesraan dari ayah. saya rindu ayah manjakan saya.. saya rindu semuanya tentang ayah.. tapi saya sedar, ni semua kehendak Allah.. dari Dia kita datang dan dari Dia jugak kita kembali.. saya redha..Allah lebih sayangkan ayah :')

untuk korang yang masih ada ayah, hargai mereka sebelum terlambat.. jangan biadap, jangan kurang ajar.. sebab , bila insan yang bergelar ayah tu dah takde, korang akan rasa kehilangan yang sangat besarrr..

untuk yang dah takde ayah macam saya, rajin2 doakan mereka.. sedekah Al-Fatihah banyak2.. jaga tingkah laku.. jangan heret ayah kamu ke neraka.. 



SELAMAT HARI BAPA! :)



I LOVE YOU .. I MISS YOU !! :')

No comments: