Lilypie Kids Birthday tickers
sisters, do you think that a prince of deen will marry you while you just sit in front of your laptop, busy updating your status about marrying a righteous man or sharing almost all of Irma Hasmie's marriage photos and saying how lucky she is to become a wife of a great man? Will a prince of deen look for you just because of your splendid poem about marriage, your 'surat-buat-calon-suami' entries or your 'menanti-bakal-imamku-dunia-akhirat' status?

Saturday, July 28, 2012

#Day 01 : A song from your childhood - 25 Songs, 25 Days






Assalamualaikum. hari tu masa bosan2, pergi main2 dengan mr.Google & tiba2 je terjumpa gambar ni. sekali tengok macam best :p memandangkan mood nak update blog tengah menggunung2, tapi keciputan idea, so boleh la ambik ni untuk memastikan blog sentiasa terupdate. bukan untuk orang lain pun kan, untuk diri sendiri jugak :D


Day 1 : A song from your childhood

Rasanya macam-macam lagu masa zaman kecik2 dulu. lagu comel2, lagu tak berapa nak comel & macam2 lagi. so, setelah dicampur tolak bahagi, saya rasa lagu ni yang betul2 buatkan saya ingat zaman saya kanak2.. 


:)





Dulu lepas je balik sekolah, mesti duduk golek2 depan tv dengan arwah atok. bual2 dengan atok sambil tu atok baca surat kabar. kadang2 kalau atok dapat tempahan untuk masak nasi beryani, time golek2 depan tv dengan atok, atok akan tulis senarai barang yang dia nak beli. part ni paling best sebab saya suka ketawakan atok punya ejaan sebab ejaan atok memang oldskool habis. ( cth : kacang dia tulis kachang.. ) 


lepastu sambil golek2 dan saya membebel tah pape, tiba2 je nanti saya nyanyi lagu ni. saya tak ingat macam mana boleh tau lagu ni. tak ingat sape yang ajar. tapi kalau saya dengar lagu ni, mesti memori baring golek2 depan tv dengan atok akan muncul tiba2 sebab saya cuma akan nyanyi lagu ni bila golek2 tu je. hehe


rindu :')


banyak lagi lagu zaman dulu2 yang saya ingat. tapi kalau lagu jiwang yang paling saya ingat, lagu rindu serindu rindunya dari kumpulan spoon. saya ingat sebab kes penyanyi kumpulan tu mati. lain dari tu... errr lagu kupu2, lagu alif ba ta, lagu lompat si katak lompat etc2.. 


oklah, esok sambung lagi 25songs 25 days challenge ni. salam 




©hanny jaffar©

No comments: