Lilypie Kids Birthday tickers
sisters, do you think that a prince of deen will marry you while you just sit in front of your laptop, busy updating your status about marrying a righteous man or sharing almost all of Irma Hasmie's marriage photos and saying how lucky she is to become a wife of a great man? Will a prince of deen look for you just because of your splendid poem about marriage, your 'surat-buat-calon-suami' entries or your 'menanti-bakal-imamku-dunia-akhirat' status?

Wednesday, July 25, 2012

gadis youtube :)


Assalamualaikum. makin hari makin banyak bakat dari youtube kan. saya takdela pandai sangat nak bagi komen2. dulu  masa mula2 najwa latif buat cover kat youtube, selalu jugak saya pergi kat channel dia. lepas najwa latif, saya slow down kejap , hehe..


tiba2 sejak midsem break seminggu ni, saya selalu sangat layan youtube kalau ada masa terluang. tengok2 lagu, tengok2 anwar hadi.. :p  


lepastu, bila tengok video najwa latif, kat tepi-epi tu  keluar keesamus. saya tak kenal dia ni and tak pernah tengok video2 cover dia sebelum ni. 1st lagu saya dengar dia buat cover, lagu Dimana Hatimu by Papinka. boleh tahan la jugak suara dia. agak sengau,tapi mungkin tu suara semulajadi dia kan..dari komen2 yang ada, diorang cakap, si keesamus ni orang Thailand. so saya pun pergi lah channel dia. kat situ pun dia tulis tulisan Thai & dia cakap pun bukan cakap melayu..muka je macam melayu sikit.. kebanyakan lagu yang dia buat cover, lagu melayu! hebat kan? nanti boleh lah jadi macam Charice. hehe.. tapi charice nyanyi lagu omputih, dia tak pandang lagu kite :p



tapi kalau dengar tanpa tengok video, tak tau pun dia macam sengaukan suara dia. hehe



gadis youtube yang kedua ialah Tasha Manshahar. serius tak kenal sape awek ni. 1st cover saya dengar, dia nyanyi lagu Mr.Saxobeat dia nyanyi dengan sorang laki, nama dia Syed Shamim ..laki tu main guitar. kebanyakan video dia, semua ada laki tu. sekali tengok macam couple lak diorang ni. suara sedap boleh tahan. lagu dia sendiri kalau tak silap Be Mine. lagu campur bahasa melayu+bahasa omputih. lagu santai2 je tu. comel :) 




kalau nak usha channel tasha ni, saya cadangkan dua video. Hati Ini & Love You Like a Love Song. serious best & comel :D


setakat ni, diorang lah gadis youtube yang saya rasa best . yang lain2 ada jugak, cuma tak sempat nak usha semua video diorang. banyak usha video anwar hadi je. (eh tiba2 bila nama anwar hadi jadi tulisan besar lak :p . ngeh3.. bubbye, salam :)



©hanny jaffar©

No comments: