Lilypie Kids Birthday tickers
sisters, do you think that a prince of deen will marry you while you just sit in front of your laptop, busy updating your status about marrying a righteous man or sharing almost all of Irma Hasmie's marriage photos and saying how lucky she is to become a wife of a great man? Will a prince of deen look for you just because of your splendid poem about marriage, your 'surat-buat-calon-suami' entries or your 'menanti-bakal-imamku-dunia-akhirat' status?

Wednesday, August 29, 2012

Bekalan hari ini dan hari mendatang




Alhamdulillah, dapat beli dua buku ni tadi masa jalan2 ukur AEON Bandaraya untuk kali yang ke berapa tah :p belum sempat baca lagi, tapi insyaAllah nanti bila dah habis baca, saya buat full review ye, insyaAllah..





"Kenapa bacaan saya ketika mengaji tidak sempurna? Kenapa masih ada sebutan 'ala-ala' Melayu lagi walaupun saya tahu hukum bacaan? Apakah kaedah terbaik yang perlu saya pelajari"



jawapannya ada di dalam buku ini :)




berusahalah meningkatkan kualiti bacaan agar tepat dan sempurna. setiap sebutan mesti betul harakatnya dan makhraj juga wajib tepat dan sempurna. kuasailah ilmu ini dengan efektif!



Kuasai Ilmu Tajwid Cara Mudah - Ustazah Niraida Md Noor

HARGA

Semenanjung Malaysia : RM19.90
Sabah/Sarawak : RM22.90


...........................................

"Membiarkan zuriat kita alpa dengan duniawi akan menghasilkan natijah yang buruk. Berusahalah menjadi ibu bapa hebat dalam mendidik merekan mengenal Allah dan Rasul. Sugguh , jiwa halus mereka memerlukan bimbingan agar tidak tersasar ke lembah hina. Hanya iman dan takwa sahaja menjadi bekalan kerana dunia hari ini terlalu banyak pancarobanya. Anak yang soleh membawa kita ke pintu syurga. Yakinlah! "


Anak adalah aset ke syurga atau neraka. buku ni tengok kat luar macam best dah. teruja nak baca, tapi kena siapkan assignment dulu. hihi.. saya rasa, buku ni bukan saja sesuai untuk ibu bapa, tapi untuk kita anak2 ni pun sesuai jugak.. alamak, belum baca lagi dah pandai-pandai nak review. excited sebab dah lama tak beli buku baru & dah lama tak buat review buku kat blog :p 


Anakku... Hidup Sekali, Biar Bererti - Anwar Nursi

HARGA 

Semenanjung Malaysia : RM18
Sabah/Sarawak : RM21


©hanny jaffar©

No comments: