Lilypie Kids Birthday tickers
sisters, do you think that a prince of deen will marry you while you just sit in front of your laptop, busy updating your status about marrying a righteous man or sharing almost all of Irma Hasmie's marriage photos and saying how lucky she is to become a wife of a great man? Will a prince of deen look for you just because of your splendid poem about marriage, your 'surat-buat-calon-suami' entries or your 'menanti-bakal-imamku-dunia-akhirat' status?

Saturday, September 29, 2012

Panjang umur ada rezeki kita jumpa lagi. insyaAllah



Assalamualaikum. insyaAllah.. hari ni last day kat melaka. barang2 pun dah angkat semua. Allah.. taktahu nak cakap macam mana perasaan sekarang. macam bercampur-campur. ada sedih, ada happy.. sedih sebab nak tinggalkan melaka, nak tinggalkan kawan2 & nak tinggalkan housemate. happy sebab dah habis belajar sini.. :')

sebenarnya entry ni saya buat khas untuk semua housemate saya. rasa macam tak sanggup je nak tinggalkan diorang semua. setahun dengan diorang cukup buatkan saya rasa sayangggggggg sangat kat diorang. tapi macam macam mana pun , perjalanan saya masih jauh lagi & saya kena teruskan. insyaAllah, kenangan & persahabatan kitorang ni akan kekal selamanya.. :')


korang semua.. siti, mira, kak yami, sofea, farah, noy & kak amy.. thanks untuk semuanya ye. mintak maaf kalau ada salah silap akak / hani selama kita duduk serumah ni. halalkan makan minum, atau apa2 yang terambik secara sedar ataupun tak.. korang memang best sangat. rasa sedih nak tinggalkan korang, tapi nak buat macam mana kan, akak / hani nak kejar cita2 sendiri & rasanya dah lama sangat duduk melaka. dah bosan :p tapi jangan risau, tak pernah sikit pun ada rasa bosan kat korang semua..


siti.. :)

thanks sebab jadi kawan yg baik untuk hani. thanks sebab selalu sikatkan rambut hani. thanks jugak sebab urutkan kepala hani bila hani migraine. thanks sebab selalu bawak hani keluar jalan2, keluar shopping, keluar makan. thanks lah untuk semua. mintak halal semuanya ye wakkk.. :') awak jaga diri baik2 ye. jangan malas2 study. lepasni takde dah hani bising2 bebel2 nak suruh awak study. jangan buat kerja last minute. belajar betul2, jangan sia2kan peluang yang ada sekarang ni & jangan hampakan harapan parents awak. terima kasih sebab selalu paksa hani makan kalau hani rasa takde selera makan. terima kasih sebab bawak hani pergi mana je yang hani terasa nak pergi.

terima kasih bagi pinjam simpan barang kat fridge, terima kasih bagi hani main tab bila hani bosan. terima kasih sebab kadang2 belanja hani, terima kasih sebab selalu tanya hani okay ke tak. sorry kalau hani selalu bangkang2 cakap awak. saje je tu. gurau2. hehe, takde maksud tersirat pun. jangan selalu2 makan dalam periuk & kuali tau. nanti anak awak mulut leborrrr. :p study baik2 ye siti. jangan tengok cerita korea je.  jangan lupa hani tau. meh sayang sikit meh.. mmuahmuahh! :p




mira.. :)

baru kenal mira untuk satu sem tapi dah rasa sayang n selesa macam ber-sem-sem. hehe.. seronok kawan dengan mira walaupun baru sangat kenal. pssttt.. nak cakap sikit ni sebab hani malu nak cakap depan2.. mira ni cantik sangatlah.. dan comel jugak.. hehe :p belajar rajin2 ye, nanti nak kawen jangan lupa jempu hani tau! mira pun tolong tengok2 kan siti tu kayy.. picit je hidung dia kalau dia malas study :p heee.. mmmuaahmmuahh! :)







kak yami.. :)

kak, thanks ye untuk semua. thanks sebab jadi pendengar n penasihat yang baik untuk hani. thanks bawakkan hani sambal ikan bilis tempoyak yang sedap tu. hehe.. mintak halal semua jugak ye kak. and tolong tengok2 kan siti tu boleh? paksa dia study kalau dia malas2 :p hani doakan akak cepat jumpa abang ketak  akak. hihi.. nak sayang jugakkk..  mmmuahhmmmuaahh ! :D hmm nanti mesti rinddduuuuu sangat nak dengar ketawa akak yang unik tu! :( cerita hati, cerita dalam kain semua akak layan je bila hani. cakap. hmm nanti hani rindu akak.. :'(

kak amy... :)

kak, jaga diri baik2 tau. jangan sakit2 lagi eh. jangan stress2. semoga akak sentiasa sihat & ceria macam selalu. thanks bawakkan keropok ikan dari sabah tu untuk hani.. apa eh nama dia.. keropok pelang kan? ke silap? -__-"  nanti kirim salam auntie ye.. mmuahhmuuahh! :)

noy.. :)

noynoyyy! :D thanks sebab selalu bagi bawang bila hani nak masak. haha :p jaga kak amy elok2. noy jangan ramai2 sangat scandal tu, nanti kang taklarat nak layan & taktau nak pilih yang mana satuu :p jaga diri baik2 ye noy,, jangan selalu nangis :p hani doakan noy dapat kerja cepat.. amin.. mmuahhmuaahh :)


adik2 akak yang dua orang ni...





farah.. :)

ni adik akak sorang lagi ni.. jaga diri baik2 tau. belajar rajin2. jangan stress2 sangat dengan study. kalau satu sem rasa macam tak mampu ikut course structure, kurangkan lah 1 atau dua subject tu. makanan yang mama bekalkan tu tengok2 dulu sebelum beli benda2 lain. nanti tiba2 je berlambak-lambak makanan kat rumah. hehe.. :p jangan diet terlalu ekstrem. nanti sakit .. terima kasih kenen2kan akak dengan abang farah. hahahaha :p akak suka tengok farah dengan sofea study sama2 macam haritu. nampak comel :) jaga diri ye dik.. akak sayang farah.. :)




sofea..

hi adik rumet! hehe .. tetibe akak rasa sedih pulak nak tulis kat sofea ni. adeii . akak nangis sikit boleh tak? :'( sofea ... hmm... jaga diri baik2 ye dik. akak sayang sofea sangat2. nanti lepasni mesti akak rindu sangat kat sofea.. thanks dik sebab selalu dengar masalah & cerita akak. thanks sangat2. sofea nampak akak sedih, akak menangis, akak happy.. akak mintak maaf ye salah silap akak. kadang2 kalau waktu pagi akak emo n akak tak layan sofea, akak mintak maaf.. jaga diri tau . kirim salam syed.. cakap kat dia akak mintak maaf sebab selalu sakat dia. jaga hubungan korang ni elok2.  kalau boleh akak taknak dengar cerita yang sedih2 dari korang. sofea jangan layan syed kasar sangat , kesian dia..

terima kasih sebab selalu ada dengan akak bila akak down. terima kasih dengar cerita akak malam2. terima kasih sebab tenangkan akak waktu akak sedih, menangis. terima kasih sebab sanggup belikan makanan kat bawah waktu malam kalau akak tak makan seharian. terima kasih sebab bagi sokongan and teguran dalam apa je yang akak buat. terima kasih sebab jadi adik yang comel & degil untuk akak. terima kasih sebab sanggup sewa kereta malam2 untuk bawak akak jalan kalau akak tengah stress. terima kasih banyak2. lepasni, mesti akak rindu nak tengok sofea mengigau malam2. hehe :p

hmm apa lagi eh.. thanks sebab tiap2 minggu bawak akak pergi pantai & beli coconut shake.hehe.. thanks dik untuk semuanya.. akak mintak halal semua ye..  akak sayang sofea.. akak sayang korang berdua macam adik akak sendiri.. :')



hmmmm... :'(


korang semua.. thanks tau. sedih sangat. tetibe je kembang kencup meleleh air mata masa tulis entry ni. haha. hani  / akak sayang korang sangat sangat!! jangan lupa hani / akak tau. insyaAllah.. ada rezeki , panjang umur kita jumpa lagi. jaga diri masing2 baik baik ye. semoga korang semua sentiasa di bawah lindungan & rahmat Allah.. bye korangg.. :'(




©hanny jaffar©

No comments: