Lilypie Kids Birthday tickers
sisters, do you think that a prince of deen will marry you while you just sit in front of your laptop, busy updating your status about marrying a righteous man or sharing almost all of Irma Hasmie's marriage photos and saying how lucky she is to become a wife of a great man? Will a prince of deen look for you just because of your splendid poem about marriage, your 'surat-buat-calon-suami' entries or your 'menanti-bakal-imamku-dunia-akhirat' status?

Thursday, July 4, 2013

Ucapan Dr Morsi #PrayforEgypt

Sesungguhnya, aku melalui jalan-jalan yang sangat sukar, bukanlah aku mahukan jawatan sebesar ini, bukanlah aku dambakan kedudukan teratas sebuah negera, bukanlah impianku untuk menjadi orang pertama harapan rakyat, keberadaaanku adalah kerana Allah mahukan agama ini dijaga, kerana agama ini sahajalah penyelamat segala.

Kerana kebenaran ini sahaja yang membuka mata, menyedarkan hati-hati yang kebutaaan agama, Islam ini bukanlah semata-mata luaran pakaian sahaja, Islam ini bukanlah pada percakapan dan manis tutur kata sahaja, Islam ini perlu bergerak seiring dengan iman, Iman yang membuktikan segala kepatuhan agama, kerana dalam setiap apa pun, sama ada hati, percakapan, ataupun perbuatan, itulah islam bagiku, kaffah menyeluruh, kita bukan islam biasa-biasa.

Maka itu yang aku mahukan ianya berlaku dalam negara kita, segala macam korupsi yang ada, apakah dianjurkan islam? Dengan segala hak rakyat menjadi hak milik orang-orang besar, adakah itu yang islam harapkan? Orang-orang miskin di tepi jalan, semakin ramai yang menganggur, jenayah dan maksiat, berpeleseran seperti syaitan, apakah itu yang islam anjurkan? Itulah yang mahu aku baiki, untuk semua rakyat di negara ini, kita ada agama yang memimpin hidup kita,

Kita ada Tuhan yang akan menilai tingkah laku kita, ingat hari kiamat akan muncul, dan semuanya akan dipertontonkan semula. Aku memohon ampun atas kelewatanku, untuk mengurus negeri ini, aku mengetahui batasan aku, aku mengakui ketidakmampuanku pada sesuatu perkara, namun ku mengharapkan kamu membantu aku, bersama-sama kita bangunkan negeri ini,

Jika tidak ada sokongan kamu, aku tidak akan berada di sini, Ku hanya memohonkan sabarmu, Ku hanya memohonkan komitmenmu, Ku hanya memohonkan bantuanmu, bantulah aku untuk kita bina negara ini bersama, kerana ianya bukan hak mutlak diriku, Dia adalah milik kita bersama, tetapi keadaannya tidak demikian, kau malah menuduh aku bermacam-macam, sikapmu yang tidak sabar.

Ianya hanya merugikan kita. Maka, aku hanya mengharapkan Allah yang satu, untuk membantu perjuanganku ini, kerana Dia bersikap tidak pernah meninggalkan hambaNya, Maka aku hanya berpegang dengan taliNya, Allahumma, bantulah aku Ya Allah, kerana aku membawa agamaMu, Allahumma, sentiasalah bersama-samaku Allah, untuk memimpin negara ini, Allahumma, kerana cukup kekuatanMu ya Allah, maka aku merasa Kau mencukupi untukku. Bismillahi tawakkaltu 'ala Allah,la haula wa la quwwata illa billah!
Bertahanlah wahai Presiden Morsi. Engkau menerima amanah kepimpinan itu secara sah. Maka janganlah engkau tunduk kepada tekanan perusuh munafiq itu!


from Malaysia, we support you! #prayforegyptNo comments: