Lilypie Kids Birthday tickers
sisters, do you think that a prince of deen will marry you while you just sit in front of your laptop, busy updating your status about marrying a righteous man or sharing almost all of Irma Hasmie's marriage photos and saying how lucky she is to become a wife of a great man? Will a prince of deen look for you just because of your splendid poem about marriage, your 'surat-buat-calon-suami' entries or your 'menanti-bakal-imamku-dunia-akhirat' status?

Tuesday, August 27, 2013

syukur, Allah tahu apa yang terbaik :)



Assalamualaikum. Ya Allah, lamanya lahai tak berceloteh. kekonon nak share resepi la apa lah, tapi bila masuk je kat new post, terus hilang mood nak menaip. tapi harini, gigih kan jugaklah. berkongsi kegembiraan dengan belog kesayangan. gembira sangat tu taklah, tapi Alhamdulillah, syukur dengan kebahagiaan sekarang :)

Di usia 22 tahun, rasanya sangat berbangga dengan diri sendiri. saya tak sehebat kawan-kawan yang lain, tapi Alhamdulillah, Allah selalu bagi habuan yang kita tak pernah sangka.

kalau nak ikutkan, saya rasa hidup saya agak mencabar untuk 2 tahun kebelakangan ni. kehilangan ayah buat selamanya dan soal hati. ohh, rasanya mungkin soal hati tak perlu dibangkitkan lagi. tapi, terima kasih pada insan yang buat saya tersungkur satu masa dulu. tapi sekarang, terima kasih jugak sebabkan kamu, saya adalah saya yang sekarang :)

apa yang saya rasa dulu, cukup buat kan saya sedar,, dalam hidup ni , ujian tu memang takkan pernah berhenti. bila kita sedih, itu ujian. bila kita gembira, itu pun ujian. ujian mendidik hati, jangan pernah sekali pun rasa iri dengan orang lain. Allah dah bagi apa yang secukupnya untuk kita.

tak semestinya kalau kita ada kereta besaq , kita akan gembira. tak semestinya kalau kita ada bopren ka gepren ka, kita akan sentiasa ceria. cerita hidup kita tak sama, tapi Allah sentiasa bagi hak yang sama untuk hamba Dia. husnudzon dengan Allah selalu ya :)


ok, cukuplah kot duk bebel tak berhenti :p rasanya masih sempat lagi nak ucap selamat hari raya. syawal masih ada baki sikit lagi kan. eheh. saya ; Hani binti Jaffar mohon maaf pada semua pembaca blog andai sepanjang saya menulis ni ada yang buat korang rasa menyampah, meluat dan tak suka. maaf, saya bukan sempurna dan tak mungkin akan sempurna. :(

ohh lupa, hari raya haritu ada juga ambil tempahan kuih raya. penat dia Allah ja yang tahu,. mana nak kerja, mana nak belajar, mana nak buat kuih, mana nak dating dengan Allah. peh, memang mencabar. tapi Alhamdulillah, rezeki Allah bagi cukup untuk kali ni. lebih dari cukup mungkin :)




kalau nak tempah, hallo-hallo lah saya oke :) 019-6268774 




ohh, ini pulak moist chocolate cake. m&m moist chocolate cake sebenarnya :) 


#MMU #14CONVOCATIONCEREMONY 
24-25 / 8 / 2013
Alhamdulillah ^__^


dan, akhir sekali......







No comments: