Lilypie Kids Birthday tickers
sisters, do you think that a prince of deen will marry you while you just sit in front of your laptop, busy updating your status about marrying a righteous man or sharing almost all of Irma Hasmie's marriage photos and saying how lucky she is to become a wife of a great man? Will a prince of deen look for you just because of your splendid poem about marriage, your 'surat-buat-calon-suami' entries or your 'menanti-bakal-imamku-dunia-akhirat' status?

Sunday, February 2, 2014

Tertangguh punya lah lama

Assalamualaikum.. Rindunya rasa kat blog ni. :( Setiap kali naik update, rasa malasssss je. Tapi bila tak update, rasa rindu. Huhuhu

Alhamdulillah, minggu lepas genap dah 23 tahun. Tak ada apa yang dikata melainkan rasa bersyukur sangat sebab masih dipinjamkan nyawa dan kehidupan hingga hari ni. Ada sambutan kecil kat ofis,rasa terharu dengan semua orang. Dari kecil, umi ayah tak biasakan dengan sambutan hari jadi. Tak tahu kenapa, tapi saya yakin mereka ada sebab tersendiri , yang pasti itu adalah keputusan terbaik yang mereka buat untuk saya adik beradik  :) 

Seingat saya lah , selama 23 tahun umur ni, ada lah dalam 4/5  kali je  birthday saya yang ada sambutan.  mungkin Masa kecil mungkin ada, tapi tak ingat . Lepasi masa 18 tahun, 21 dan 23. Hee :) 
Masa birthday haritu, kawan2 ofis belanja lunch. Alhamdulillah, rezeki.. Oh makan tomyam je. Tapi tomyam dia besttttttt!! Kalau datang tombak / batu caves, mai la makan kat satu restoran ni.. Had's nama dia. Kat area ofis saya je. Kat prima sri gombak.5minit jalan kaki dah sampai . Masa pukul 5 macamtu, tengah sesiap nak balik. Eh dekat pukul 6 jugalah..di orang panggil saya ke ruang tamu ofis. Tengok2 atas meja ada kek resepi rahsia.. Terus rasa macam aaaaaaaaaaa terharuuuuu sangat! :') masa tu bos2 ada, ustaz syed & salima :) terharu sampai gigil2 potong kek. Hahahaa :p

Alhamdulillah syukur. :)

Mengenai kehidupan Pulak,saya rasa makin hari makin teratur. Alhamdulillah. Sekarang dah masuk tahun kedua bekerja sambil belajar. Penat, memang penat. Tapi, mana ada jalan menuju kejayaan dengan goyang kaki je kan :) jalan hidup sekarang ni memang tak pernah ada dalam perancangan hidup sebelum ni.. Dulu kononnya sekarang ni masih belajar sepenuh masa. Tapi perancangan Allah lebih tepat untuk kita.

Alhamdulillah, lepas satu demi satu impian terlaksana :) kalau dulu, umi jaga saya, sekarang saya jaga umi. Kalau dulu umi adalah sumber utama kewangan saya,sekarang ni Alhamdulillah tak lagi :) impian Sekarang nak Bagi keselesaan pada umi, insyaAllah. Semuanya bergantung pada rezeki dan izin dariNya..moga-moga dipermudahkan. Aamiin3, Insyaallah :) 

Cukup sampai sini ye cik blog. Nanti ketemu lagi. Insyaallah blog takkan terabai lagi.. Eheh . Bubaiiii Assalamualaikum. :)

No comments: